Medlemsfordele

Vores vision er at støtte ufrivilligt barnløse både inden, under og efter fertilitetsbehandling og i forbindelse med graviditetstab. Infertilitet er udfordrende og sårbart, og vores ønske er derfor at skabe et fællesskab, hvor ingen skal føle sig alene. 

Derfor vil vi gerne hjælpe dig som medlem, der hvor du er i dit forløb, med en række særlige tilbud og fertilitetsrådgivning.

Sådan indmelder du dig

Ved indmeldelse betales for det valgte medlemskab via MobilePay til foreningens nummer: 74 20 97 (husk at oplyse navn). Herefter sender du din postadresse til foreningens mail: info@fertilitetogtab.dk

Når betalingen er registreret, sender vi en velkomstpakke med det seneste eksemplar af Kimen, en lille folder, og et brev med information om foreningens medlemstilbud og muligheder indenfor fertilitetsrådgivning.

Rådgivningslinjen
Patientforeningen Fertilitet & Tab tilbyder gratis anonym rådgivning til medlemmer af foreningen.

Du kan ringe til rådgivningslinjen, hvis du mangler støtte og rådgivning til svære tanker, følelser og beslutninger i forbindelse med ufrivillig barnløshed og fertilitetsbehandling.

Som medlem har du ubegrænset adgang til rådgivningen, og du er altid velkommen til at ringe, hvis du har brug for hjælp.

Du kan være anonym, hvis du ønsker det.

Foreningens lektor i psykologi, Lise Holck og jordemoder og psykoterapeut, Helene Cagara tilbyder rådgivning før, under og efter fertilitetsbehandling og i forbindelse med graviditet og graviditetstab.

Medlemsbladet Kimen
Patientforeningen Fertilitet & Tab udgiver medlemsbladet Kimen fire gange om året med artikler om alt lige fra forskning og nye behandlingsmuligheder til politiske tiltag og læserhistorier. Der bringes løbende aktuelle interviews med læger, forskere og andre fagpersoner, som har en særlig viden om ufrivillig barnløshed.

I Kimen kan du læse om alt lige fra den nyeste forskning og nye behandlingsmuligheder til læserhistorier, brevkassen og nyhedshistorier. Fagligheden er i højsædet, og formålet med bladet er at informere medlemmerne om alle de tiltag, der foregår på fertilitetsområdet, så alle er godt klædt på til et behandlingsforløb. 

Ofte er der et gennemgående tema i bladet, som tager udgangspunkt i, hvad der sker i samfundet, nyhedshistorier og/eller artikler, som bliver til på efterspørgsel fra medlemmerne. Temaerne har blandt andet været: ægdonation, sæddonation, behandling i udlandet, sekundær infertilitet, mænd og infertilitet, permanent barnløshed, gentagne spontane aborter, PCOS, etc. 

Udover faglige og informative artikler, er der også mulighed for at læse medlemmernes historier. I foreningen oplever vi, at cases og læserhistorier kan være med til at fremme følelsen af et fællesskab. Du er ikke alene med dine tanker og følelser. Der er mange, som står i samme situation. 

I Kimen kan du også læse om vores kommende arrangementer og tilbud. 

Fysiske og online netværksgrupper

Fysiske netværksmøder i København ved fertilitetsterapeut Tina Teglgaard og online netværksmøder ved lektor i psykologi Lise Holck og jordemoder og psykoterapeut Helene Cagara.

Læs mere om netværksmøderne under aktivitetskalenderen.

Foredrag
Vi tilbyder løbende foredrag med fertilitetslæger og private og offentlige personer, som alle har det til fælles, at de har en særlig viden eller historie at dele omkring ufrivillig barnløshed. Foredragene finder sted rundt om i landet.

Særlige tilbud
Vi samarbejder med flere psykologer og terapeuter, og som medlem af Patientforeningen Fertilitet & Tab, er der derfor mulighed for at få behandling til særligt fordelagtige priser.

Bogsalg
Patientforeningen Fertilitet & Tab sælger bøger, som henvender sig specifikt til kvinder, mænd og par, som oplever udfordringer med fertiliteten og/eller er i fertilitetsbehandling. 

Vi sælger også børnebøgerne Astrid er donorbarn og Verdens sejeste Sebastian, som fortæller om ægdonation og sæddonation i børnehøjde. Bøgerne er tænkt som en hjælp i fortællingen af barnets tilblivelseshistorie. 

Som medlem kan alle bøger købes til en særlig fordelagtig medlemspris.

Udover børnebøgerne Verdens Sejeste Sebastian (ægdonation) og Astrid er donorbarn (sæddonation), sælges også bøger med fokus på fertilitet. 

Øvrigt bogsalg: 
– Digtsamlingen Stik
– Lev lille Embryo (fertilitetsfortælling i dagformsform af en kvinde, som er i fertilitetsbehandling)
– Frugtbar af Thilde Vesterby (Bestil bogen her). 20% rabat på bogen til medlemmer

Ved køb af bøger kontaktes sekretariatet på info@fertilitetogtab.dk

Betalingen foregår via MobilePay eller bankoverførsel. Bogen sendes, når betalingen er registreret. 

Ikke-medlemmer kan købe bøgerne gennem Patientforeningen til normalpris. 

Sociale arrangementer
Vi afholder også ud-af-huset arrangementer, blandt andet vores årlige WIM arrangement (World Infertility Month), hvor der er mulighed for at netværke med andre medlemmer og få et frirum fra bekymringer og fertilitetsbehandling.

Online fællesskab
Udover vores åbne grupper på Instagram og Facebook, har vi en hemmelig gruppe på Facebook, hvor medlemmerne kan skrive sammen. Her lægger vi løbende nyheder op, ligesom vi afholder konkurrencer, hvor medlemmerne har mulighed for at vinde bøger, billetter til foredrag, osv.

Socialrådgivning

Har du spørgsmål til hvordan du håndterer udfordringer i forbindelse med dit arbejde, mens du er i fertilitetsbehandling, eksempelvis fravær eller paragraf 56-spørgsmål mm.?

Som medlem kan du få gratis socialfaglig rådgivning via telefoniske samtaler med foreningens socialrådgiver Lene Vester-Madsen.

For tidsbestilling skriv til info@fertilitetogtab.dk

 

Rådgivning

Patientforeningen Fertilitet & Tab tilbyder gratis anonym fertilitetsrådgivning til medlemmer af foreningen. Du kan ringe til rådgivningslinjen, hvis du mangler støtte og rådgivning til svære tanker, følelser og beslutninger i forbindelse med ufrivillig barnløshed og fertilitetsbehandling.

Som medlem har du ubegrænset adgang til rådgivningen, og du er altid velkommen til at ringe, hvis du har brug for hjælp.
Du kan være anonym, hvis du ønsker det. 

Psykosocial rådgivning

Mia Schomacker_fertilitetsrådgivning
Dorte Hansen_fertilitetsrågvning
Dorte Hansen_fertilitetsrågvning

Som medlem kan du ringe til Lise, hvis du/I mangler støtte og rådgivning i forbindelse med dit/jeres fertilitetsforløb.
Måske oplever du svære tanker, følelser og beslutninger i forbindelse med infertilitet og fertilitetsbehandling?

Måske oplever du at være følelsesmæssigt påvirket og overvældet af bekymringer og bange tanker?

Måske står du overfor svære beslutninger. Det kan f.eks. være brug af donor, opstart/afslutning af et behandlingsforløb eller andre vanskelige beslutninger, du har brug for hjælp til at afklare tanker og følelser omkring?

Måske oplever I, at fertilitetsforløbet påvirker jeres parforhold, og mangler en støttende eller rådgivende samtale omkring dette?

Som medlem af foreningen kan du bruge rådgivningen, lige så ofte du har brug for det. Du må gerne være anonym. 

Rådgivningen varetages af Lise Holck, som er lektor i psykologi og cand. pæd. pæd. psyk. Du booker en tid til samtale med Lise ved at skrive til liseholck@outlook.dk

Psykosocial rådgivning

Vi ved, at kvinder i fertilitetsforløb samt kvinder, der oplever graviditetstab har øget risiko for at udvikle depression, stress og angst. Vi oplever at følelser som skam, skyld og sorg – sammen med angst, bekymringer og magtesløshed kan fyldt alt. At det kan være svært at få sat tanker og ord på alt det, der følger med, når graviditet ikke er en selvfølge.

Vi ved, at ensomhed og tomhed kan føles massiv. Og det skal du ikke stå alene med.

I vores rådgivning kan du derfor møde Helene. Helene er uddannet jordemoder med bl.a. års erfaring fra føde- barsels- og svangregang, almen lægepraksis, fertilitetsklinik samt gynækologisk speciallægeklinik.

Derudover er hun psykoterapeut MPF og har specialiseret sig i den perinatale psykologi, familiedannelse og det perinatale helbred med fokus på tidlig indsats samt i de psykosociale aspekter af ufrivillig barnløshed, graviditetstab og familiedannelse.

Det er Helene, der afholder Patientforeningens netværksmøder for kvinder, der oplever/har oplevet gentagne graviditetstab.

Du booker en samtale med Helene ved at skrive til helene@cagara.dk

Vejledning om ægdonation og behandling i udlandet

At skulle bruge en æg eller sæddonor for at opnå en graviditet, er for mange en stor og svær beslutning at nå frem til. 

Mange kvinder har derfor brug for at tale med andre, som har stået i samme situation, inden de træffer et valg.

I Patientforeningen Fertilitet & Tab kan Dorte Hansen hjælpe dig ved at svare på eventuelle spørgsmål om ægdonation. Dorte har brugt ægdonor (og sæddonor) for at realisere drømmen om et barn. 

Derudover har hun været i fertilitetsbehandling på en udenlandsk klinik som kommende solomor. 

Behandlingen lykkedes, og Dorte er i dag mor ved hjælp af dobbeltdonation i udlandet. Hun kender de tanker og følelser, når man står overfor at skulle afslutte fertilitetsbehandlingen med egne æg. 

Har du spørgsmål til ægdonation eller fertilitetsbehandling i udlandet, kan du som medlem af foreningen tale med Dorte.

For at komme i kontakt med Dorte, sender du blot en mail til sekretariatet: info@fertilitetogtab.dk

 

Socialrådgivning

Som medlem kan du gratis telefonisk rådgivning med socialrådgiver Lene Vester-Madsen.

Lene kan blandt andet besvare spørgsmål om arbejdspladsen og fravær i forbindelse med fertilitetsbehandling, paragraf 56, osv.
Lene er udover socialrådgiver og uddannet MPF-psykoterapeut og har sin egen klinik i Vejle, hvor hun hjælper kvinder og par, der kæmper med ufrivillig barnløshed.

Lene har selv været igennem et langt fertilitetsbehandlingsforløb og flere tab, inden hun fik sine tvillinger.

For at komme i kontakt med Lene, sender du blot en mail til sekretariatet: info@fertilitetogtab.dk