Ingen skal stå alene
I Patientforeningen Fertilitet & Tab deler vi interessen og ønsket om at gøre en forskel for alle, som oplever udfordringer med at skabe en familie. Vi ved, hvor sårbart, udfordrende og ensomt det ofte er, når kontrollen mistes. Usikkerheden og sorgen over om det vil lykkes, kan være altoverskyggende. Vi tror på at støtte, hjælp og fællesskab kan bidrage til at gøre rejsen lidt mindre ensom.

Mød vores bestyrelse

Anne Buur
Bestyrelsesformand
Anne har bl.a. en BA i international erhvervskommunikation, en Master i international journalistik og flere års erhvervserfaring fra danske patientforeninger.
I Patientforeningen varetager Anne
redaktionen og det journalistiske arbejde, herunder artikler til medlemsbladet Kimen, debatindlæg
og pressemeddelelser.
Derudover står hun for den daglige drift af sekretariatet, kundemøder og samarbejdsaftaler, fondsansøgninger og opsøgende arbejde samt salg og marketing.
Ufrivillig barnløshed og reproduktionssygdomme er til stadighed et nedprioriteret sygdomsområde i vores samfund, og det vil jeg gerne være med til at ændre på. Det betyder blandt andet, at vi som forening er opsøgende og stiller os til rådighed med vores viden og mangeårige erfaring, så vi kan få infertilitet på den politiske dagsorden.
Jeg ser det som min vigtigste opgave, sammen med den øvrige bestyrelse, at være talerør for medlemmerne, og gøre en forskel for dem. Ufrivillig barnløshed kan være udfordrende og sårbart. Det ved jeg fra mit eget fertilitetsforløb.
Derfor arbejder jeg både for at sikre de bedste behandlingsmuligheder for fertilitetspatienter og kvinder og par, som oplever graviditetstab, samt for at vi som forening kan tilbyde den bedst mulige hjælp og støtte til medlemmerne, så ingen skal føle, at de står alene.

Jane Tirsvad
Næstformand
Jane er uddannet pædagogisk assistent og brænder for kontakten med medlemmerne i Patientforeningen.
Jane varetager kundebesøg, møder med samarbejdspartnere og hjælper til med
det daglige arbejde på sekretariatet.
Derudover deler Jane gerne ud af sine egne erfaringer med PCO(S), fertilitetsbehandling og behandling med sæddonation..
Jeg brænder for kontakten med medlemmerne i patientforeningen, og jeg er derfor en del af det daglige arbejde på sekretariatet, hvor medlemmer og patienter kan skrive og ringe til os for råd og vejledning.
Derudover er jeg med til at sætte fokus på ufrivillig barnløshed og graviditetstab ved bl.a. at deltage i møder med vores nordiske søsterorganisationer, hvor forebyggelse, undervisning og bedre behandlingsmuligheder er vigtige temaer.

Tina Teglgaard
Bestyrelsesmedlem
Tina er uddannet fertilitets- og psykoterapeut MPF med mange års erfaring. I sit daglige arbejde tilbyder hun samtaleterapi for kvinder og mænd i fertilitetsbehandling, og kvinder og par som oplever graviditetstab.
Tina er også en del af foreningens rådgivningsteam, hvor medlemmerne har mulighed for at modtage gratis terapi og rådgivning.
Hun varetager også forskellige online forløb i foreningen, herunder yoga og mindfulness målrettet fertilitetspatienter, og så er Tina foreningens primære talsperson i mediesammenhæng.
Min indgangsvinkel til at arbejde som fertilitetsterapeut har været mine egne personlige oplevelser med ufrivillig barnløshed og fertilitetsbehandling. Et forløb, som var langt hårdere end
jeg nogensinde havde forestillet mig, og hvor jeg ofte følte mig både utilstrækkelig og isoleret fra mine omgivelser.
Jeg har derfor valgt at hjælpe ufrivilligt barnløse kvinder og mænd, så de kan komme bedst muligt igennem et behandlingsforløb.

Ane Jensen
Bestyrelsesmedlem
Ane er uddannet jordemoder og arbejder til dagligt i Ambulatorium for Graviditet og Ultralyd på
Aalborg Universitetshospital, hvor hendes primære opgave er arbejdet som sonograf.
Hun kommer tæt på de gravide til deres scanninger, og er ofte i berøring med kvinder og par, hvor graviditeten ikke går som planlagt. I patientforeningen er Ane med i rådgivningsteamet, hvor hun
rådgiver og vejleder i forbindelse med graviditet og graviditetstab.
Hun står desuden for vores online netværksforløb for kvinder, som prøver at blive gravide efter tab, og kvinder, som er gravide efter tab. På vegne af foreningen holder Ane også oplæg med fokus på graviditetstab.
Jeg er god til at rumme mennesker, hvor livet ikke altid går som ønsket. Jeg er ikke bange for at være i rummet, hvor samtalen bliver svær, og hvor følelserne kommer i spil.
Jeg har stor empati og forståelse for andre, og jeg er ikke bange for at berøre andres smerte og tab.
Jeg prioriterer højt, at mine patienter føler sig set og hørt, og at de har følelsen af, at i mit rum må man gerne reagere og føle.

Alex B. Andreassen
Kasserer
Alex’s erhvervsfaglige baggrund er energi- og vindmølletekniker samt instruktør. I sit arbejde, både onshore og offshore, møder Alex en lang række forskellige mennesker, og netop mødet med andre mennesker og evnen til at kunne omstille sig, er noget, Alex har taget med sig ind i foreningen.
Her er han først og fremmest foreningens kasserer. Derudover er han med til at planlægge arrangementer og foredrag, som også appellerer til mænd. Desuden varetager han forskellige ad-hoc opgaver på sekretariatet og hjælper til, hvor der er brug for det.
Jeg bidrager med mandligt input til Patientforeningen. Mænd kan ofte føle sig oversete i fertilitetsbehandling.
Det ved jeg også fra mit eget behandlingsforløb. Derfor vil jeg gerne være med til at give dem en stemme, og sørge for, at de bliver hørt. Det gør jeg bl.a. ved at deltage i planlægningen af foredrag og aktiviteter, som også appellerer til mænd.
For mig er det vigtigt at understrege, at mænd også er velkomne i foreningen.

Julia Jensen
Suppleant
Julia er uddannet psykolog med egen praksis, hvor hun både har individuelle samtaleforløb og samtaler med par.
I foreningen faciliterer Julia netværksforløbene for kvinder i fertilitetsbehandling, og så er hun oplægsholder og underviser ved både interne og eksterne arrangementer, hvor hun bl.a. er med til at sætte fokus på de psykiske aspekter ved
fertilitetsbehandling og graviditetstab.
Derudover varetager Julia foreningens mestringskurser på landets fertilitetsklinikker, hvor hun er med til at forberede patienterne, og klæde dem godt på, til deres behandlingsforløb.
Min mand og jeg har selv været igennem et længerevarende fertilitetsforløb, og jeg har derfor oplevet de psykologiske udfordringer og det emotionelle pres på egen krop og i mit eget forhold.
Min mission med mit arbejde er derfor at være med til at skabe større opmærksomhed omkring de psykologiske aspekter og konsekvenser af ufrivillig barnløshed, så de kvinder og mænd, der er
berørt af det, kan få den kompetente og nødvendige hjælp og støtte igennem deres forløb, som der er behov for.

Lene Vester-Madsen
Suppleant
Lene er uddannet psykoterapeut MPF med egen praksis. I Patientforeningen er Lene facilitator på fysiske og online netværksforløb med fokus på fertilitetsbehandling, graviditetstab og sekundær infertilitet.
Her bidrager hun bl.a. til at skabe et trygt og fortroligt rum med mulighed for at tale om de svære og sorgfyldte følelser, som Lene kender alt til fra sine egne oplevelser med fertilitetsbehandling og gentagne graviditetstab.
Hun er desuden en del af foreningens rådgivningsteam, hvor hun hjælper medlemmerne gennem rådgivende samtaler og terapiforløb,som tilbydes online, telefonisk og fysisk i hendes klinik i Vejle.
Lene er også underviser på mestringskurserne, hvor hun er med til at sætte fokus på de psykiske aspekter og belastningsreaktioner, som er forbundet med ufrivillig barnløshed, fertilitetsbehandling og
graviditetstab. Med afsæt i refleksionskort, som Lene selv har udviklet, er bl.a. gruppearbejde og
samtaler blevet en vigtig og integreret del af kurserne.
Jeg har i mange år brugt min platform til at råbe højt om, og aftabuisere, ufrivillig barnløshed.
Dette arbejde vil jeg fortsætte med sammen med den øvrige bestyrelse i Patientforeningen.
Udover at sætte fokus på infertilitet og graviditetstab, så er målet at nå ud til endnu flere, så alle kan få den hjælp og støtte, de har brug for.

Malene Christine Gaardsted
Suppleant
Malene er uddannet sygeplejerske og selvstændig certificeret coach med speciale i fertilitet.
Hun har mere end ti års erfaring fra det psykiatriske felt, som bl.a. har været med til at give hende et stærkt fundament i at møde mennesker, når livet gør ondt. I foreningen er Malene bl.a. facilitator på netværksmøderne, ligesom hun er en del af foreningens rådgivningsteam, hvor hun står til rådighed for rådgivende samtaler og terapiforløb.
Malene er også med til at varetage undervisning og oplæg ved foreningens arrangementer og ude på landets fertilitetsklinikker.
Derudover er Malene, med sin profil som fagperson, en vigtig repræsentant i mødet med fertilitetspersonalet, hvor hun kommer ud og fortæller om foreningens arbejde, og er med til at belyse de psykiske aspekter ved fertilitetsbehandling, samt hvordan man som fagpersonale kan hjælpe patienterne bedst muligt i deres forløb.
Jeg har personlig erfaring med ufrivillig barnløshed og fertilitetsbehandling. Derfor har jeg et inderligt ønske om at skabe et rum for ufrivilligt barnløse mænd og kvinder, hvor alle tanker er tilladte, og hvor der er plads til at finde sin egen vej og udvikle sig.
Jeg tror på, at vi kan lære utrolig meget af at kigge ind i os selv og turde se på det, der er svært og gør ondt. Når vi gør det, skaber vi en bevidsthed, som gør os i stand til at mærke efter og yde omsorg for os selv.
Som ufrivillig barnløs har det stor betydning at finde vejen, hvor livet stadig kan leves, hvor de svære ting kan rummes og godt må være der, og hvor der stadig er plads til at finde glæde og mening
Frivillige i foreningen

Nina Bisballe-Müller.
Læge & Frivillig
Nina er 32 år og ny frivillig i Patientforeningen Fertilitet og Tab. Til daglig bor hun i København med sin kæreste. Nina er uddannet læge i 2020, og arbejder både i sit professionelle og private liv for at fremme kvindelig sundhed, som er hendes helt store passion.
Hun har bl.a. arbejdet på hospitalsafdelinger for kvindesygdomme, graviditet og fødsler i Region Sjælland og Region Hovedstaden, og har derudover arbejdet som praktiserende læge.
Nina har været med til at skrive faglige guidelines, holde oplæg og undervist inden for det gynækologiske og obstetriske (graviditet/fødsel/barsel) område.
På et personligt plan er hun, og hendes kæreste, ufrivilligt barnløse, og de har det seneste års tid været i behandling med ICSI, bl.a. på grund af lav ægreserve. Nina har derfor både en faglig og personlig indsigt og forståelse af området fertilitet og tab.
”Jeg ønsker at blive en del af Patientforeningen Fertilitet og Tab for at være med til at bryde det tabu, der kan være forbundet med infertilitet og graviditetstab, udbrede forståelsen af hvad det vil sige at være ufrivilligt barnløs samt for at kunne hjælpe og støtte mænd og kvinder, som er ufrivilligt barnløse og som oplever graviditetstab,”
– siger Nina

Caroline Grønlund
Læge & Frivillig
Caroline er 31 år og ny frivillig i Patientforeningen. Til daglig bor hun i Valby med sin kæreste, og så kan du møde hende på Fertilitetsklinikken i Køge, hvor hun arbejder som læge, hvilket hun er utrolig glad for. Det er et meget meningsfyldt arbejde, hvor hun dagligt møder par, der er ufrivilligt barnløse.
Her hjælper hun dem med at lægge den bedste plan for deres behandlingsforløb. Caroline blev uddannet læge for 4 år siden, og har arbejdet på forskellige gynækologiske/obstetriske
afdelinger i Region Sjælland, hovedstaden og i Nuuk i Grønland.
“Jeg ønsker at blive frivillig i Patientforeningen Fertilitet og Tab, da jeg synes, det er vigtigt, at par, som er ufrivilligt barnløse, kan få den hjælp og støtte, de behøver i en svær tid. Derudover vil jeg gerne være med til bryde nogle af de tabuer, der kan være forbundet med ufrivillig barnløshed og fertilitetsbehandling,”
– siger Caroline

Stine Lykke
Digital kreatør, fertilitetspatient og frivillig
Det kan være en ensom rejse at være i fertilitetsbehandling. Er det ikke terapi eller faglige samtaler, du har brug for, men måske et lyttende øre, en ven i nøden, og en ligesindet at dele sorger, skuffelser og håb med?
En fortrolig ligesindet som også står midt i et behandlingsforløb med alt, hvad det indebærer. Så er det måske Stine Lykke du skal tale med?
Stine er ikke professionel rådgiver, men hun kender alt til at være fertilitetsbehandling. Et forløb hun også på ærlig og sårbar vis deler ud af på sin egen profil på Instagram.
Er du medlem, og ønsker du at booke en 1:1 samtale med Stine, hvor I kan tale om løst og fast i forhold til det at være i fertilitetsbehandling, så skriv endelig til os på: info@fertilitetogtab.dk for at booke tid til en samtale.
Stine har bl.a. været oplægsholder på foreningens landsmøde. Hun vil også deltage i nogle af vores kommende arrangementer.

Charlotte Wahl
Coach, underviser og facilitator på netværksmøderne
Charlotte er Mastercoach, og har specialiseret sig i stresshåndtering samt par og relationer. I dag hjælper hun bl.a. kvinder og par med at håndtere svære følelser i forbindelse med ufrivillig barnløshed, samt håndtering og forebyggelse af stress og belastningsreaktioner.
I foreningen varetager Charlotte bl.a. netværksforløb for kvinder, som står ved en skillevej, når fertilitetsbehandling ikke længere er en mulighed, og netværksmøder for mænd, som oplever infertilitet og/eller graviditetstab med deres partner.
I samarbejde med Patientforeningen har Charlotte udviklet et online stresskursus målrettet kvinder i fertilitetsbehandling, og kvinder, som oplever graviditetstab. Kurset er meget efterspurgt og afholdes flere gange om året. Charlotte er underviser på dette forløb.
Charlotte lider af endometriose, som er årsagen til, at hun ikke kunne blive gravid. Hun har gennemgået flere fertilitetsbehandlinger og operationer for at opnå drømmen om at skabe sin egen familie. Det lykkedes imidlertid ikke, hvilket krævede nogle vigtige beslutninger.
Jeg har selv oplevet flere svære følelser, blandt andet ensomheden over, at det ikke lykkedes at blive gravid.
Jeg oplevede, det var meget svært at tale om med min omgangskreds.
Jeg følte mig dengang alene og ikke en del af fællesskabet. Det er derfor vigtigt for mig at kunne tale om det, og at få sat ord på de følelser der opstår, også i helt almindelige hverdagssituationer.
Jeg synes stadig, at det er tabu i vores samfund. Derfor håber jeg at kunne hjælpe andre med at sætte ord på de følelser, der naturligt er ved fertilitetsudfordringer og graviditetstab

Celina
Læge & Frivillig
Celina er 30 år, og ny frivillig læge i Patientforeningen. Hun blev uddannet læge i 2022, og bor til daglig i København med sin mand Nicklas. Celina har en brændende passion for kvindesygdomme, fertilitet, graviditet og fødsler.
Hun har mange års studieerfaring fra privat gynækologisk praksis, og har efterfølgende været ansat i både Region Sjælland og Region Hovedstaden, hvor hun har arbejdet tæt med kvinder, graviditet, fødsler og barsel.
Celina elsker sit arbejde, og finder stor mening i at støtte kvinder gennem livets største og mest sårbare øjeblikke. Personligt står Celina midt i et fertilitetsforløb, der har været fyldt med mange tanker,
følelser og behandlinger. Efter fire års ufrivillig barnløshed og tre års fertilitetsbehandling har hun for nylig fået diagnosen adenomyose.
”Jeg er frivillig i Patientforeningen Fertilitet og Tab fordi jeg har en drømt om at bryde tabuer, skabe et stærkere fællesskab og udbrede viden og forståelse for fertilitetsproblematikker. Jeg ønsker at bidrage med rådgivning, skrive inspirerende og faglige artikler, samt holde engagerende oplæg, der kan skabe håb og støtte for dem, der
står midt i en udfordrende tid.
Jeg håber at kunne skabe et trygt rum, hvor ingen føler sig alene i deres rejse. Fertilitet er mere end biologi – det er også håb, drømme og kærlighed.”
– siger Celina
Bag om patientforeningen
Patientforeningen Fertilitet & Tab blev stiftet i 1990 under navnet LFUB – Landsforeningen for Ufrivilligt Barnløse. Vi er en patientforening, der arbejder for mænd, kvinder og par, som er ufrivilligt barnløse. Vores vision er først og fremmest at støtte de ufrivilligt barnløse både inden, under og efter fertilitetsbehandling. Infertilitet er udfordrende og sårbart, og vores ønske er derfor at skabe et fællesskab, hvor ingen skal føle sig alene.
Udadtil kæmper vi blandt andet for at skabe en større forståelse i samfundet for det at være udfordret på fertiliteten. Infertilitet er af WHO klassificeret som en sygdom. Alligevel er der mange tabuer forbundet med ikke at kunne få børn på naturlig vis. Dem ønsker vi at gøre op med ved hjælp af oplysning, viden og åbenhed.
Vi favner bredt i foreningen. Vores holdning er, at der skal være plads til alle uanset baggrund og overbevisning. Alle, der oplever fertilitetsudfordringer, eller ønsker at støtte op om foreningens arbejde, er velkomne. Vi hylder mangfoldigheden, og kan også med stolthed præsentere en bestyrelse, som naturligvis er professionel og har de rette kompetencer til at drive en patientforening, men som også er alsidigt sammensat. Vi har forskellige uddannelsesmæssig baggrund og interesser, og geografisk er vi fordelt ud over hele landet.
Fertilitet & Tab er medlem af Danske Patienter, en stor paraplyorganisation for 104 patient- og pårørendeforeninger i Danmark, som tilsammen udgør cirka 900.000 danskere. Med et medlemskab i Danske Patienter får foreningen adgang til et bredere professionelt samarbejde og netværk, hvilket bringer os tættere på målet om at sikre den bedst mulige udredning og behandling for ufrivilligt barnløse i Danmark. Vi glæder os derfor over optagelsen, og ser frem til det videre samarbejde.